Door deze mentaliteit en continu persoonlijk contact zorgen we er samen voor dat uw project het

 

beste ervaren wordt. Door visualisaties van uw ontwerp en de mogelijkheid tot virtual reality kunnen we direct details goed ontwerpen.

Welkom bij 

Studio Ground to Ground

 

Strevend naar een meer circulaire bouwwereld, ontwerpen

 

we samen uw idee.

 

 

De nieuwe ijstijd

Dit is een Academisch project voor het maken van een Nationaal Duurzaamheids Centrum.

Het doel van dit centrum is zorgen dat het een globale natuurramp zou overleven, maar wat hedendaags ook een functie heeft in de voorlichting over het milieu. De door mij gekozen natuurramp is een derde ijstijd, een scenario waar mensen geprobeerd hebben de aarde af te koelen wat uit de hand is gelopen. Hierdoor zal er tot wel 10 meter sneeuw vallen en de temperatuur afkoelen tot -80 graden waardoor overleven in de huidige bebouwing niet zal werken. Het gebouw heeft de inspiratie gehad van een sneeuwvlok. Een sneeuwvlok bestaat uit driehoeken en is altijd symmetrisch, het betreft meestal 6 zijdige symmetrie maar in speciale gevallen is ook 3, 4 en 12 zijdige symmetrie terug te vinden.

 

Het gebouw is ontworpen om ten eerste de druk van de sneeuw die zal vallen te overleven, alle gevels zijn in hoeken van 60 graden gemaakt zodat sneeuw eraf zal glijden. Daarbij is de constructie geheel uit driehoeken gemaakt zodat deze de druk van de 10m sneeuw goed kan opvangen. Tevens is er gebruik gemaakt van een klimaatgevel die een uitstekende buffer zal vormen om te temperatuur binnen in het gebouw comfortabel te houden. Aan de zuidzijde is veel glas gebruikt om de warmte van de zon zo goed mogelijk te benutten, de noordgevel is om deze reden voorzien van dichte delen om zo minder warmteverlies te hebben.

22-11-2020 | De nieuwe ijstijd

In het gebouw zijn meerdere composities beschikbaar die het verhaal zullen vertellen van hoe het ooit was, naar wat er gebeurt is en hoe de toekomst er uit zal zien. De route is op meerdere manieren te doorlopen, Als je alleen interesse in het verhaal van de duurzaamheid hebt kan je daar direct heen, of je kunt de langere route nemen langs de wissel expositie en de educatie ruimtes. Hier is het mogelijk om te leren over duurzaamheid maar ook kunnen scholen langs komen om zo de leerlingen iets bij te brengen over duurzaamheid. In de huidige maatschappij zal het gebouw functioneren als kantoor/museum en zal de klimaatgevel dienen als verkeers-/exporuimte om optimaal van het gebouw gebruik te maken. In het geval van de catastrofe zou de klimaatgevel nog wel begaanbaar zijn maar deze zal vooral een buffer vormen binnenin het gebouw, de trappen die de verdiepingen verbinden liggen in de kern en zo kan er vrij bewogen worden binnen in het gebouw. Indien iemand naar buiten moet voor onderzoek in de kou van -80 graden, dan kan dit op elke verdieping afhankelijk van de hoogte van de sneeuw. Er zijn speciale deuren die open kunnen zodat er op elke verdieping een mogelijkheid is om naar buiten te gaan.